Spokenkerst / Verslag

 

 

 

 

Beste toneelliefhebbers en sympathisanten van DE VRIENDENKRING ZULTE,

We waren heel blij om jullie talrijk te mogen verwelkomen op onze bijzondere kerstshow in het ontmoetingscentrum Olsene (n.a.v. de kerstmarkt aldaar).
Voor de 3de keer op rij werd een toneeltje opgevoerd helemaal in een familiale kerstsfeer. Na “de roos” en de “Zeeroverskerst”, was onze “Spokenkerst” opnieuw een voltreffer van formaat.

De klank- en lichtshow, die jaar op jaar spectaculairder wordt, het met zorg gebouwde decor, Stafke met zijn accordeon, de speciale spokenkledij en de geselecteerde acteurs lieten een 300-tal bezoekers, van klein tot groot, weer even wegdromen. Leuk om weten is dat de teksten voor deze stukjes zelf geschreven worden door onze “huisschrijver".

De "vrije giften" die we dit jaar verzamelden voor het goede doel (de vzw Me to You -voor financiering van wetenschappelijk onderzoek naar leukemie) via de Warmste Week op StudioBrussel, gaven ons kerstgebeuren dit jaar een “extra warme kerstgloed”!

Er werd uiteindelijk gedurende de 3 voorstellingen 472,05 euro ingezameld en er werd 600,- euro doorgestort (opleg door het Feestcomité van OLSENE - ter compensatie van de gratis drankbonnetjes die de medewerkers van de Vriendenkring Zulte lieten vallen en door de Vriendenkring Zulte zelf)!

Het radiospotje dat op StudioBrussel op 26.12.2015 werd uitgezonden, kun je hierna beluisteren…